21 januari 2022

Een geweldige silent rave regel je zo!

3 min read
silent rave

Een silent disco rave is heel gaaf en eenvoudig om zelf te organiseren en dat tegen een zeer scherpe prijs. Een silent rave is ideaal voor een vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, familiedag of kinderfeestje. Je kan het echt bijna overal wel voor gebruiken. Wij vertellen jou hoe je het organiseert.

Zo regel je het

Een silent disco rave is dus eenvoudig te organiseren. Als eerste huur je een silent disco set, want een silent disco set kopen is veel duurder, zeker als je deze niet veel gebruikt. Daarbij kies je de gewenste dag of dagen. Als je een silent disco bijvoorbeeld voor een klassenuitje voor meerdere klassen wilt regelen of tijdens een kamp, is het handig om deze voor meerdere dagen te huren. In dat geval krijg je er ook opladers bijgeleverd. Je kan hierbij zelf het aantal koptelefoons kiezen, die je al vanaf 6 stuks kan huren. Hierbij geldt dat je er zoveel kan huren als je maar wilt. De koptelefoons gaan wel 8 uur mee. Bij de koptelefoons kies je het aantal gewenste zenders, wat er maximaal 3 kunnen zijn. Hierdoor kan iedereen naar het gewenste kanaal en dus naar zijn/haar favoriete muziek luisteren. Deze zenders hebben een bereik tot wel 200 meter. 

Daarnaast regel je de muziek via Spotify of iTunes of regel je DJ’s. Het installeren is niet zo moeilijk, want je hoeft alleen de kabel te koppelen en de zenders in te stellen op het juiste kanaal. Daarnaast regel je de locatie, wat overal kan zijn, aangezien het een stille disco is en je dus geen geluidsoverlast veroorzaakt. Denk bijvoorbeeld aan een club, thuis, op het balkon of een festival. De koptelefoons zijn vooraf opgeladen, alleen als je ze meerdere dagen huurt moet je ze voor de volgende dag nog wel even opladen. Verder zijn hapjes en drankjes, eventueel zitplekken, een tent en decoratie ook onmisbaar. Bij een silent disco set kan je extra attributen bestellen, zoals een rookmachine en ledverlichting. Ideaal voor jouw silent rave!

Hoe je het nog leuker maakt!

Je kan een silent disco nog leuker maken, maar hoe doe je dat? Als eerste kan je DJ’s en dansers inhuren. Ook kan je een battle organiseren, bijvoorbeeld van wie het beste danst, waarvan er één iemand dan wint. Of je laat de DJ’s met elkaar battelen. Door de kleur van het lampje aan de zijkant van de koptelefoons kan je namelijk eenvoudig zien wie naar welk kanaal luistert. Zo weet je dus ook welke DJ wint. Daarnaast kan je de silent disco koptelefoons niet alleen gebruiken voor een feest, maar ook om een silent cinema te organiseren of een silent yoga, sport, workshop, rondleiding in een museum of stadswandeling. Zo heb je dus zelf de keuze waarvoor je het gebruikt. 

Daarnaast kan je ook een speciale locatie regelen, zoals een boot. Een silent disco op het water is namelijk best gaaf en is bijvoorbeeld ideaal op een partyboot tijdens een bruiloft of verjaardag. Ook kan je het nog gaver maken om te kiezen voor een themafeest, denk aan een silent neon party of pyjama party. Iedereen doet dan een pyjama aan of krijgt een neon bandje. Bij een piratenparty kan je bijvoorbeeld iedereen een ooglapje geven. Om dit geld terug te verdienen verkoop je dan gewoon tickets of vraag je een kleine vergoeding. Zo is jouw silent rave een onvergetelijk en geweldig feest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *