21 januari 2022

De dresscode als gast op een bruiloft

2 min read

De hamvraag als je als gast wordt uitgenodigd op een bruiloft, wat doe je aan? Je staat waarschijnlijk al uren voor je kast om te kijken of je eventueel al zelf iets hebt hangen om aan te trekken. Maar ondanks dat je misschien wel een leuke jurk of een leuk pak hebt hangen is er natuurlijk ook de vraag of het past op de bruiloft. 

De dresscode van de bruiloft

Het kan natuurlijk zijn dat er al een dresscode bekend is voor de bruiloft. De bruid en bruidegom hebben dit dan waarschijnlijk al verwerkt in de uitnodiging die je gekregen hebt. Als hier echter geen dresscode op staat dan kun je het natuurlijk ook even persoonlijk vragen of ze specifieke wensen hebben voor kleding op een bruiloft. 

Ken de bruid en bruidegom

Je kent de bruid en bruidegom waarschijnlijk door en door. Je kunt jouw kledingstijl dus ook een keer aanpassen op de kledingstijl die zij hebben. Op het moment dat het stel vaak kleurrijke kleding draagt, zullen ze het alleen maar prachtig vinden als je in een blauw jurkje naar de bruiloft komt. Je kunt dus aan de hand van het stel enigszins inschatten wat zij kunnen waarderen. 

Blijf bij jezelf

Daarnaast is het natuurlijk wel belangrijk dat je bij het trouwen in Zwolle bij jezelf blijft. Je wilt niet een outfit aan waarin je je totaal niet jezelf voelt, zonde van het geld ook! Het is daarom wel belangrijk dat je een outfit scoort die vaker dan één keer mee gaat.

Locatie

Daarbij heeft de locatie ook invloed op je outfit. Voor een beach wedding is het niet handig om hakken te dragen. Maar gaan ze bijvoorbeeld trouwen bij Blij Zwolle, dan kunnen hakken prima onder een outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *